Chili: kwaliteit kiwi's goed dit seizoen

De Chileense kiwi is dit jaar van top kwaliteit. De hoge temperaturen en de matigde regen hebben ervoor gezorgd dat het drogestofgehalte van het fruit hoger ligt, hetgeen zich vertaalt in een hogere brixwaarde en een zoetere smaak. Dat stelt het Kiwi-Comité van Chili.

Dit is goed nieuws voor de Chinese markt, waar de zoetheid van de kiwi als belangrijkste kenmerk geldt. Volgens Harry Xu, algemeen directeur van Jingold (Shanghai) Fruits and Vegetables Tradi, begon het huidige seizoen in mei en zal het naar verwachting doorlopen tot oktober. Jingold is van plan om dit seizoen 1.000 ton Jintao kiwi vanuit Chili naar China te verzenden.

De variëteit Jintao werd in de jaren '90 ontwikkeld door de Botanische Tuin van Wuhan, een van de belangrijkste internationale instellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kiwi's. Aan het begin van de 21e eeuw verwierf Jingold de exclusieve rechten voor de wereldwijde teelt en afzet van deze variëteit. De Jintao kiwi heeft heldergeel vruchtvlees, houdt een goede balans tussen zoet en zuur, heeft een intense tropische smaak en een hoge voedingswaarde.

Jingold werkt momenteel samen met meer dan 300 teeltbedrijven ter wereld voor het telen van zijn kiwi's. Het bedrijf heeft veel teeltregio's in Italië, Portugal, Chili, Argentinië en Zuid-Afrika, die een stabiele jaarrond levering garanderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven