Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Turkije: citroenen voeren citrusexport aan

Dit seizoen exporteerde Turkije 1,7 mln ton citrus waarvan bijna 564.000 ton citroenen was. Ondanks de strenge winter steeg de citroenexport met 15% vergeleken met vorig seizoen. Turkije verdiende € 238 mln aan citroenexport. 

Kemal Kacmaz van de National Citrus Council deelde zijn inzichten op het citrusseizoen dat begon op 20 augustus 2018 en eindigde op 30 april 2019.

Kacmaz benadrukte dat de belangrijkste subgroep in de verse AGF export citrus is met een aandeel van 50%. Turkije exporteerde 1,7 mln ton citrus en verdiende € 644 mln daaraan. 

De sector had te kampen met slechte weersomstandigheden. "Door hevige regen en overstromingen konden telers hun plantages niet op en konden ze niet op tijd oogsten. Desondanks lukte het ons de export te verhogen."

Rusland en Irak waren de topimporteurs van Turkse citroenen met 142.000 ton. Oekraïne volgde met 53.000 ton, Saudi Arabië met 38.000 ton en Roemenië met 27.000 ton. 

Kacmaz onderstreepte de stijging van de export naar Europa en gaf aan dat Turkse citrustelers en exporteurs voldoen aan de mondiale eisen voor teelt en verpakking. 

"Citrussector zet een stap voorwaarts"
Kacmaz verklaarde dat de Council z'n markten wil uitbreiden in Europa en het Verre Oosten. "We richten ons op verre landen. We willen onze export naar deze landen verhogen. Volgend seizoen willen we de Chinese markt op. We blijven hieraan werken. Ons ministerie werkt eraan. Zodra bureaucratische zaken zijn opgelost, zal de citrusmarkt een stap voorwaarts zetten."

Bron: AA

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven