Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Goede afzet Italiaanse en Egyptische druiven na moeizaam India-seizoen"

Tholen - De druivenmarkt is weer in gunstiger vaarwater gekomen. "Het Indiase seizoen is erg moeizaam verlopen. Veel kleine telers, die andere jaren voor de lokale markt produceerden, hebben zich na de goede markt vorig jaar op het exportfront begeven, waardoor er maar liefst 35% meer volume naar Europa is gestuurd dan vooraf geprognosticeerd. Dat zorgde logischerwijs voor de nodige uitdagingen in de afzet", vertelt Lucien de Wit van LuBa Fresh.

"Maar het India-seizoen hebben we afgesloten en nu starten we met frisse moed het Italiaanse en Egyptische seizoen op. Voor Egyptische druiven liggen de prijzen behoorlijk hoog. Er is een goede vraag vanuit het Midden-Oosten, Azië en Rusland en daardoor is het volume voor de Europese markt beperkt. Alles dat de grond raakt, is meteen weg. Met name zijn er tekorten in de rode, pitloze druiven, witte pitloze druiven zijn er iets meer, maar ook die aanvoer is niet overvloedig. Wel zal de aanvoer de komende weken wat gaan toenemen", verwacht Lucien.

Ook de afzet van de Italiaanse druiven is twee weken terug op een hoog niveau gestart. "De kwaliteit is bijzonder goed en ik ben dan ook erg positief gestemd over het seizoen. Als het weer meewerkt, verwacht ik een fantastisch kwalitatief product", vertelt Lucien. "Maar er kan nog veel gebeuren. Vorig jaar viel er in de teeltgebieden in augustus veel regen en was het seizoen medio september nagenoeg gebeurd."

"Vooralsnog ziet het seizoen er echter positief uit. De druiven hebben een grove korrel en goede smaak. Voor de eerste druiven wordt traditiegetrouw hoog ingezet, omdat er geen druiven met pit op de markt beschikbaar zijn. Prijzen liggen, afhankelijk van de kwaliteit, op een niveau rond de 2,75-3 euro per kilo. Nu komen de Italiaanse druiven nog allemaal uit de kas, maar eind volgende week zal de aanvoer van de tunnelvelden starten en komt er wat meer aanvoer. Dan zal de prijs ook wat zakken naar een acceptabel niveau", besluit Lucien.

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.