Paprika-export Murcia goed voor 10,8% Spaanse paprika-export

Paprika steeds belangrijker gewas in Murcia

De paprikateelt in de Spaanse regio Murcia wordt steeds belangrijker. Volgens Mariano Zapata, van Proexport, wordt overwogen om binnen de organisatie een specifieke afdeling voor dit gewas op te richten.

"Tot de maand mei hebben we paprika's geoogst met een behoorlijk goede kwaliteit. Daarnaast was het aanbod goed afgestemd op de marktvraag. Dit heeft geleid tot goede prijzen in de eerste weken van het paprikaseizoen in de regio Murcia. In tegenstelling tot andere jaren was er dit jaar geen overlap met de oogst vanuit Almería, die in andere seizoenen vertraagd was", aldus Zapata.

De goede balans tussen aanbod en vraag heeft geleid tot prijzen die tot 30% boven de gebruikelijke niveaus liggen.

In 2018 werd er 80.527 ton paprika geëxporteerd: goed voor €100,7 mln dollar. Murcia is goed voor 10,8% van de totale Spaanse paprika-export. De drie belangrijkste exportbestemmingen voor de paprika uit Murcia zijn Duitsland, Frankrijk en Italië, in die volgorde. De totale paprika-oogst in de regio had een omvang van 176.000 ton.

Volgens Zapata zijn de goede vooruitzichten voor paprika te danken aan het feit dat supermarkten in Spanje en de rest van Europa hun paprika-aanbod uitbreiden.

Bron: murcia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven