Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ondanks politieke onrust

Dole bevestigt opnieuw steun aan Honduras

Onlangs werden 60 bananencontainers van het dochterbedrijf van Dole in Honduras niet toegelaten in de haven en werd meer dan de helft in brand gestoken. Het voorval vond plaats te midden van de groeiende protesten in het land tegen de presidentiële decreten van Juan Orlando Hernandez die volgens velen de basis onderwijs- en gezondheidszorgvoorzieningen te gronde zullen richten. 


Eén van de bananencontainers van Dole die op 2 juni in brand werd gestoken

Dezelfde dag berichtte een krant in Guatemala dat Dole zou hebben aangekondigd zich terug te trekken uit Honduras om te investeren in teeltbedrijven in Guatemala en Mexico.

Later bleek dat Dole een dergelijke aankondiging niet had gedaan en het bedrijf liet in een nieuwe verklaring nogmaals weten dat het van plan is om in Honduras te blijven: "Dole maakt zich ernstig zorgen over de politieke en sociale onrust in Honduras. Ondanks de verstoring van onze activiteiten en toeleveringsketen blijven wij trouw aan onze werknemers en teeltbedrijven in Honduras en hopen we dat er snel een vreedzame oplossing zal komen. Ook hopen we onze dagelijkse activiteiten te kunnen hervatten zodra de problemen met onze werknemers zijn opgelost en onze eigendommen veilig en beschermd zijn."

Na het in brand steken van de koelcontainers diende Dole in eerste instantie een verzoek bij het ministerie van Arbeid in om tijdelijk 8.000 van haar medewerkers te ontslaan. Na onderhandelingen met de vakbonden werd er overeenstemming bereikt en trok Dole het plan in. 

Bananalink.org.uk schrijft dat de secretaris-generaal van SUTRASFCO, de grootste vakbond die de Dole-arbeiders vertegenwoordigt, op 6 juni heeft laten weten dat de werkzaamheden inmiddels hervat zijn. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven