Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Huidige telersprijs bedraagt 45 cent per kilo

Goede prijzen voor Spaanse aardappelen

De aardappelschaarste in Europa veroorzaakt een stijging van de prijzen, die inmiddels al op €0,45 per kilo liggen voor de teler. Nu het aardappelseizoen in Sevilla afgelopen is en het seizoen in Cartagena op zijn einde loopt, worden er goede prijzen verwacht aan het begin van het seizoen in Castilië en León. De vraag is wat er zal gebeuren tussen nu en de eerste week van juli, het moment dat de oogst in Castilië-La Mancha van start gaat.

In deze context bestaat het risico dat de verwachting een goede prijs te ontvangen ervoor zorgt dat telers haast krijgen en dat velen tegelijkertijd beginnen, wat zou leiden tot een ineenstorting van de prijzen. Dat stelt de voorzitter van aardappelassociatie Asopocyl, Marco Martín. Om die reden raadt Asopocyl aan om de start van de oogst zoveel mogelijk te spreiden.

Een positieve eigenschap die een goede prijs voor de teler verdedigt is de kwaliteit van de aardappeloogst. Hoewel het areaal in Castilië en León met 500 hectare gekrompen is en de rendementen niet erg hoog liggen, dragen de weersomstandigheden bij aan een aardappel van hoge kwaliteit.

 

Bron: campocyl.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven