Smallhold: kleine kwekerijen in restaurants of groentenwinkels

De laatste foodtrends zijn overal in New York te vinden, van Mission Chinese tot Whole Foods. De technische breinen bij Smallhold veranderen de afzet van versproducten. Smallhold is het eerste en enige bio-bedrijf in New York City. Het is ook de enige champignonkwekerij. Het bedrijf bevindt zich niet op één enkele locatie, maar bevindt zich door de hele stad verspreid: in restaurants, groentenwinkels en markten. 

Op het eerste gezicht zien de futuristische stalen kasten met gebogen ramen die neon blauw licht verspreiden eruit als bizarre zonnebanken. Maar in feite zijn het betaalbare, lokale en toegankelijke stadsbedrijven. De opbrengst van elke minibedrijfje ligt tussen de 13 en 54 kg per week voor champignons en heeft een oppervlakte van slechts 1,5 m2

Aanvankelijk werden de Smallholds minibedrijfjes opgezet als afzetpunt voor conventionele telers om hun teeltperioden buiten het seizoen aan te vullen. Maar de interesse is zo groot dat ze nu door de hele stad opduiken.

Bron: design-milk.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven