Robocrop, de nieuwe rood fruitplukrobot

Het tekort aan arbeidskrachten is een probleem in heel Europa en is een groeiende zorg geworden voor de AGF-sector. Daarom hebben verschillende techbedrijven besloten om oogstrobots te ontwikkelen die de sector zullen helpen. Een daarvan is Fieldworks Robotics, dat ontstond op de Britse universiteit van Plymouth. 

Fieldworks Robotics heeft een robot ontwikkeld die rood fruit, zoals frambozen, analyseert en ze voorzichtig plukt met een snelheid die ver boven de menselijke arbeidskracht ligt. 

De robot zou zo´n 25.000 bessen per dag kunnen oogsten, 10.000 meer dan een mens kan plukken.

De robot is 1,80 m lang en bestaat uit een 3D camerasysteem en een mechanische van arm en hand die op een mobiel systeem op wielen bevestigd zijn. Het gebruikt optische software om de bessen te identificeren en de ´handen´ hebben druksensoren waarmee de juiste druk uitgeoefend wordt en schade aan zachtfruit vermeden wordt tijdens de pluk. 

De ontwikkeling van Robocrop heeft bijna € 808.000 gekost. 

De klem van de robot heeft 10 seconden nodig om het fruit op een tray te leggen, het te sorteren op rijpheid en het klaar voor verlading naar supermarkten te maken. De uiteindelijke versie, die in 2020 in productie zou kunnen gaan, heeft vier klemmen die simultaan werken. 

Naast de testen op frambozen, die uitgevoerd werden in een kas van het Britse Hall Hunters, zijn andere uitgevoerd in China op tomaten en bloemkool. 

Bron: news.agrofy.com.ar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven