Aanbod Noorse komkommers te klein om aan vraag te voldoen

Het aanbod van Noorse komkommers is iets te klein om aan de grote vraag te voldoen, zodat er ruimte is voor import. Volgende week zal de prijs van tomaten dalen om dichter bij de prijs van de import te komen. De kwaliteit van de Noorse tomaten is goed, evenals de afzet.

Inmiddels is de biologische rucola op de markt gekomen en binnenkort zal de biologische ijsbergsla volgen. De voorraad biologische knolselderij is zo goed als uitgeput.

Deze week zullen bieslook van de volle grond, dille en krulpeterselie hun intrede doen in de supermarkten. Verse koolraap zal naar verwachting over een week of drie te koop zijn. Tot die tijd ligt er nog voldoende koolraap in de bewaarloodsen. Verse wortelen worden over een week verwacht en de nieuwe Noorse bospeen zal half juni op de markt komen. Er is veel vraag naar Noorse asperges. Het aspergeseizoen zal nog een week of drie duren.

De oogst van bloemkool, witte kool en chinese kool bevindt zich in de beginfase en het zal niet lang meer duren voor de eerste producten in de winkels liggen. Ook de oogst van ijsbergsla is goed op gang gekomen.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven