USDA-rapport

Zuid-Afrikaanse export druiven en hardfruit blijft groeien

De Zuid-Afrikaanse teelt en export van appelen, peren en druiven blijft groeien, hetgeen te danken is aan het feit dat nieuwe boomgaarden volledig productief zijn geworden en een aantal wijngaarden omgeschakeld is naar de teelt van tafeldruiven. 

Dit heeft de gevolgen van de recente droogte voor de oogst van 2018-2019 enigszins verzacht. Naar verwachting zal de appel- en perenproductie pas weer in 2019-2020 terugkomen op haar normale niveau. Zuid-Afrika is zelfvoorzienend en importeert slechts kleine hoeveelheden hardfruit voor nichemarkten of om aan de binnenlandse vraag te voldoen in periodes van lage aanvoer. 

Vanwege fytosanitaire beperkingen kunnen de Verenigde Staten alleen appelen uit regio's die vrij zijn van Rhagoletis pomonella exporteren. De Verenigde Staten en Zuid-Afrika voeren onderhandelingen over verruiming van de markttoegang voor Amerikaanse regio's waar deze plaag beheerst wordt. 

Westkaap
De Westkaap is het grootste hardfruit- en druiventeeltgebied in Zuid-Afrika en is goed voor 72% van de totale productie. Andere teeltgebieden zijn de Noordkaap (17%), Oostkaap (8%) en NorthWest, Free State, Mpumalanga en Limpopo (3%). Figuur 1 toont de verdeling van de fruitproductie in Zuid-Afrika. 

Klik hier voor het volledige rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven