FAO raamt sterke groei exotenhandel

De United Nations Food and Agriculture Organization (FAO) raamt dat er een sterke groei in de mondiale handel van tropisch fruit zal ontstaan door de groeiende vraag naar producten zoals mango's en avocado's, waar de voornaamste exporteurs, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, veel profijt van zullen hebben. 

FAO raamt dat de wereldteelt en -handel van de belangrijkste tropische fruitsoorten (mango, ananas, avocado en papaja) zal stijgen door hogere inkomens en de verandering in consumentenvoorkeur in veel markten.

De organisatie waarschuwt wel voor "de effecten van klimaatverandering en extreem schadelijke weersomstandigheden die het teeltpotentieel in de regio kunnen bedreigen, vooral in het Caribisch gebied, waar kleine staten kwetsbaar zijn voor schade door tropische stormen.

Een andere bedreiging wordt volgens de organisatie gevormd door een toename van plagen en ziekten die planten aantasten, vooral bananen en ananas.

25% van de wereldteelt van bananen en tropisch fruit komt uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, met een gemiddelde jaarlijkse teelt van 54 mln ton. De bananen- en tropisch fruitexport in de regio kwamen op € 9,8 mld in 2016-2918, met bananen en avocado's bovenaan de lijst. 

Bron: agraria.pe 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven