Chili investeert steeds meer in nieuwe druivenrassen

In het kader van de Ovalle Agroplanttrade, die op 15 mei georganiseerd werd, hield de PMA een presentatie over de mogelijkheden voor Chileense druiven in de VS en, in het bijzonder, over de relevantie van nieuwe rassen en de systematische teeltbenadering in Regio IV.

Andres Rodriguez van de Produce Marketing Association (PMA): "Vijf jaar geleden hadden we praktisch geen nieuwe rassen en nu staan we op 14% met een percentage dat elk jaar zal stijgen. Zo kunnen we concurrerend in de VS blijven." 

Hij benadrukte dat momenteel het aantal nieuwe rassen in de VS de 60% overschrijdt, met een vraag gedurende 365 dagen per jaar, wat druk uitoefent op en mogelijkheden biedt aan de Chileense sector. "70% van de nieuwe rassen is rood, waardoor er interessante mogelijkheden voor witte rassen liggen."

Wat de systematische benadering betreft, is het doel om het systeem voor druiven in zones zonder quarantaine in verband met plagen te verbeteren, wat Regio IV zou laten meedoen en om uitroking met methyl bromide te vervangen door inspecties naar herkomst. 

"De systematische benadering opent grote mogelijkheden voor het verbeteren van de positie van Chileense druiven op de Amerikaanse markt."

Bron: SimFRUIT based on information from PMA 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven