Al 5.000 ton verzonden in 2019

Peru: avocado-export naar China groeit met 62%

De export van Hass avocado naar China vanuit de Peruaanse regio Ayacucho, in het zuiden van het land, heeft tot nu toe dit jaar een omvang van 5.000 ton bereikt. Dat liet het Peruaanse ministerie van Landbouw en Irrigatie (Minagri) weten, via de Dienst voor Agrarische Gezondheid (Senasa).

Binnen de regio Ahacucho is Valle del Torobamba de belangrijkste teeltregio. Daarna volgen Valle Huanta-Luricocha en Vilcashuaman-Chincheros.

Hoewel het exportseizoen van januari tot juni loopt, ligt de reeds verzonden hoeveelheid al 62% boven het volume dat in 2018 in dezelfde periode verzonden werd.

De landbouwgezondheidsautoriteit van het Minagri is verantwoordelijk voor de certificering op de teeltlocaties, de verzegeling van de voertuigen die de lading naar de verwerkende bedrijven vervoeren en de fytosanitaire certificering voor de export.

Om te voldoen aan de vereisten van China op het gebied van gezondheid, voeren de specialisten van Senasa een fytosanitaire inspectie op de bedrijven uit en bemonsteren ze 2% van de goederen. Hiermee wordt gecontroleerd of het product vrij is van quarantaineplagen die de export zouden verhinderen, zoals de fruitvlieg en de Stenoma catenifer.

 

Bron: inforegion.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven