Rusland beste afzetmarkt voor Turkse AGF

Volgens de Eastern Black Sea Exporters' Association (DKİB)  werd in de periode januari t/m april 2019 € 557 mln gegenereerd uit de Turkse AGF export van 1,1 mln ton naar 118 landen. In deze periode stond de Russische Federatie op de eerste plaats met € 165 mln, gevolgd door Irak met € 55 mln en Roemenië met € 53 mln. 

In dezelfde periode werd 86.288 ton AGF geëxporteerd naar 36 landen van Eastern Black Sea, wat voor € 43 mln aan buitenlandse valuta-instroom zorgde. 

In de AGF-export uit deze regio stond Rusland op de eerste plaats met € 33 mln, gevolgd door Georgië met € 4 mln en Irak met € 0,89 mln. Volgens DKİB voorzitter Saffet Kalyoncu blonk Rusland uit als voornaamste markt voor AGF-export. Hij merkte op dat Rusland telkens deze plaats inneemt, maar in de cijfers daalt door de problemen van de afgelopen drie jaar. Hij voegde eraan toe dat het mogelijk is dat de export naar Rusland stijgt wanneer er een oplossing gevonden wordt voor deze problemen en door het opheffen van tariefbarrières. 

Dailysabah.com herinnert aan januari 2016, toen Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerhaalde en Rusland import van Turks AGF verbood, waaronder tomaten, sinaasappelen, appelen, abrikozen, kool, broccoli, mandarijnen, peren, perziken, komkommers, pruimen, aardbeien, uien, kruidnagel en pluimvee. Tijdens de zomer van 2017 versoepelde Rusland deze handelssancties. "We willen 2019 sluiten met betere exportcijfers voor AGF. Ons doel is onze export naar Rusland te verhogen."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven