Fruit Audit zet zich in voor verbetering van transparantie in groente- en fruitexport

"We zijn erin geslaagd het aantal ongerechtvaardigde claims te verminderen"

Fruit Audit, een Spaans bedrijf dat informatie biedt en kwaliteitscontroles uitvoert op de plaats van bestemming, in dienst van groenten- en fruittelers en -exporteurs, heeft onlangs een vergadering van zijn Raad van Bestuur gehouden in het hoofdkantoor van Fepex in Madrid. Tijdens deze bijeenkomst werd het belangrijke werk van dit bedrijf ten aanzien van ongerechtvaardigde claims benadrukt. Hiermee draagt Fruit Audit bij aan het verbeteren van de transparantie van handelstransacties.

Sinds zijn oprichting in 2011 houdt Fruit Audit zich met name bezig met het verifiëren van kwaliteitsklachten op de plaats van bestemming en het nagaan of deze gerechtvaardigd zijn. Hiertoe beschikt het bedrijf over professionals die binnen een tijdsbestek van 24 uur op elke willekeurige Europese markt aanwezig kunnen zijn waar er zich problemen voordoen. Op deze manier wordt volgens directeur Rubén Cervera "een betere transparantie" bereikt in de handelsrelaties, wordt "het aantal ongerechtvaardigde claims beperkt" en wordt er een "brug geslagen tussen leveranciers en afnemers".

"Ook bieden we informatiediensten aan door op verzoek van onze klanten rapporten en marktstudies op te stellen. Onze klanten bestaan voornamelijk uit teelt- en exportbedrijven van groenten en fruit, maar in de afgelopen jaren hebben we ook uitgebreid naar sectoren van de hulpindustrie, zoals fabrikanten van golfkartonnen verpakkingen", aldus Cervera.

Fruit Audit staat onder leiding van Fepex en wordt bestuurd door Fepex, de associaties Coexphal, Freshuelva en Afrucat, Cajamar en het managementteam van het bedrijf zelf. Het bedrijf biedt zijn diensten aan aan alle geïnteresseerde bedrijven en associaties. 

 

Voor meer informatie:
Rubén Cervera
FRUIT AUDIT
T:+34 912774646
M: +34 658119127
gerencia@fruitaudit.com 
info@fruitaudit.com
www.fruitaudit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven