Avocadoteelt in India

De Indiase tuinbouwsector, die volgens sommigen op zijn retour is, zou met de juiste instelling weer nieuw leven ingeblazen kunnen worden. Er zijn telers die zich momenteel focussen op de teelt van specifieke gewassen en die samen met deskundigen op zoek zijn naar de beste praktijken.

Harshit Godha koos voor de avocadoteelt en werkt hiervoor samen met de Israëlische sector. Hij meent dat de avocadoteelt in India een nog onbenutte kans is. "Dit fruit is trendy en een regelrechte hit op sociale media. Daarnaast beschikt het over vele gezonde eigenschappen en levert het premium prijzen op. Het westen is al gezwicht voor dit fruit en het oosten zal deze trend ongetwijfeld volgen."

Nu is gebleken dat het mogelijk is om zowel op het noordelijk als zuidelijk halfrond avocado's te telen, is het waarschijnlijk dat het fruit ook in India kan worden geteeld, met name in Madhya Pradesh. 

In de grote en middelgrote steden in India zijn al avocado's verkrijgbaar. Dit fruit is ofwel geïmporteerd of lokaal geteeld in het zuiden van India. Importavocado's zijn doorgaans van het ras Hass. Lokaal fruit is van een inheems ras en van lage kwaliteit. 

Avocado's gedijen het best in een tropisch of subtropisch klimaat, waar de temperaturen variëren van 3 tot 32oCelsius. Dit heeft Israëlische telers er echter niet van weerhouden om rassen te ontwikkelen die bestand zijn tegen hoge temperaturen. In de Israëlische regio Arava kan het kwik net zo hoog oplopen als in de Indiase stad Bhopal en toch worden er hier avocado's geteeld. 

De deskundigen uit Israël denken dat de avocadoteelt in India enorm veel potentie heeft vanwege het stijgende besteedbare inkomen van de middenklasse in het land. Een gerenommeerd tuinbouwbedrijf heeft al een proefboomgaard in Zuid-India aangelegd en ook een aantal koffietelers experimenteert momenteel met de avocadoteelt. 

Bron: israelagri.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven