Mexico: prijs van avocado met 35 % gestegen

De prijs van de Hass avocado is omhoog geschoten in de Mexicaanse provincie Michoacán. Zo meldde het SNIIM, het nationaal  systeem van het Ministerie van Economische Zaken met marktinformatie voor de landbouwsector en visserij, een prijsstijging van 35%.

Volgens het economisch rapport werd afgelopen maand een prijsstijging van 35% genoteerd, met een stijging van 0,64 euro per kilo in de periode van 10 april tot 12 mei. Als men de huidige prijzen echter vergelijkt met die van januari, is er zelfs sprake van een stijging van 60%.

Momenteel kost een kilo Hass avocado's 2,48 euro op de Mercado de Abastos in de hoofdstad van Michoacán. Enkele supermarktketens bieden  de avocado voor een nog hogere prijs te koop aan: bij Walmart kost een kilo avocado's 3,70 euro en bij Chedraui 4,14 euro.

Het laatste rapport van het Ministerie van Landbouw en Rurale Ontwikkeling, betreffende de maand maart van dit jaar, meldde een nationale avocadoproductie van 583.426 ton. Michoacán neemt een leidende positie in als productieregio. Met een oogst van 541.525 ton is het aandeel van  de regio  92,8 % van de totale productie in Mexico.

Bron: quadratin.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven