Cuba: eerste mango's naar Europa verstuurd

De landbouwsector in Ciego de Ávila (Cuba) heeft zijn exportassortiment uitgebreid met de eerste verzendingen van verse mango naar Europa. Dit zal de economie van het land ten goede komen.

Deze verzendingen zullen gevolgd worden door andere totdat de eerste 20.000 ton bereikt wordt, afkomstig van een teeltbedrijf van Frutales Ceballos. Dit bedrijf heeft uitgebreide ervaring in andere exportproducten in lijn met de oproep van de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel om in te zetten op deze sector, die van essentieel belang is voor de Cubaanse economie.

De Cubaanse producten, die een goede acceptatie hebben op de markten van Europa en het Midden-Oosten, zijn onder andere marabu houtskool, ananas, citrus- en fruitsap, papaja en habanero peper. Laatstgenoemd product werd bekroond met de gouden medaille voor kwaliteit tijdens de Internationale Landbouwbeurs 2019.

Van de mango's worden de variëteiten Tommy Atkins en Super Haden geëxporteerd. Deze mango's krijgen een zorgvuldige behandeling en worden op verschillende manieren gesnoeid om te voorkomen dat het product beschadigdt door wrijving van het fruit.

Ingenieur Pilar Ruiz González, hoofd externe quarantaine van de Fytosanitaire Dienst in de provincie, stelde dat de werkzaamheden in het fytosanitaire bestrijdingsprogramma op de teeltbedrijven worden geïntensiveerd met als doel om gewassen te garanderen die vrij zijn van plagen en ziektes.

In mei afgelopen jaar vestigde de Cubaanse president de aandacht op het werk dat wordt verricht door Agroindustrial Ceballos. Het bedrijf is erin geslaagd om zijn export aanzienlijk toe te laten nemen.

Bron: granma.cu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven