Nyandarua County

BASF tekent contract van €4,4 mln voor bouw aardappelkoelhuis in Kenia

De regering van het Keniaanse Nyandarua County en twee multinationals hebben een contract getekend voor de bouw van een aardappel koelhuis. De faciliteit is bedoeld om de verliezen na de oogst te beperken. 

Dankzij een memorandum van overeenstemming tussen BASF, IPR Consulting Establishment en de lokale overheid zullen telers hun producten binnenkort in een ultramodern koelhuis in Ol'Kalou kunnen bewaren. Het koelhuis zal onderdeel uit gaan maken van een Agri-Hub die onder meer zal bestaan uit een verwerkingsfaciliteit voor AGF. 

De Agri-Hub zal van stroom worden voorzien door een zonne-energie-installatie met batterijopslag van BASF. Michael Gotsche, van BASF Afrika, laat weten dat er in oktober begonnen wordt aan de bouw van het project. 

De gouverneur van Nyandarua, Francis Kimemia, zegt zeer blij te zijn met de nieuwe ontwikkelingen en verwacht dat het project de aardappelsector in de regio een nieuwe impuls zal geven. "We hebben geen enkel aardappel koelhuis in dit gebied en daarom gaat een groot deel van van de oogst verloren in perioden van grote aanvoer."

 

Bron: standardmedia.co.ke/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven