Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Torenhoge selderijprijs mikpunt van spot op Canadese sociale media

De torenhoge selderijprijs zorgt voor veel verbazing in Canada. Een sociale media-gebruiker postte een foto van selderij die bij Real Canadian Superstore voor CD $5.98 (€3,95) per bos in het schap lag en dit bracht een golf van commentaar teweeg. 

De prijzige groente is volgens diëtiste Jessica Pirnak echter makkelijk te vervangen door andere groenten zoals boerenkool of snijbiet, die over dezelfde ontstekingsremmende eigenschappen beschikken.

De stijgende prijzen zijn het gevolg van de dalende aanvoer en groeiende vraag, meldt Statistics Canada. Vorig jaar kromp het geoogste selderijareaal met 10%. In delen van Californië, waar veel van de selderij op de Canadese markt vandaan komt, is de beschikbaarheid ook gedaald. 

Emily Theelen liet namens de Canadian Press in een email weten dat grote selderijtelers kopje onder zijn gegaan. "Zij hebbende laatste maanden te maken gehad met ongebruikelijk lage temperaturen en zware neerslag. De teeltgebieden in Californië en Arizona zijn getroffen door bijzonder koude en natte weersomstandigheden die hebben geleid tot verliezen en ziekten." 

Bron: bc.ctvnews.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven