Met kapitaalverhoging gaat Chileense Hortifrut investeren in China, Marokko en Mexico

De aandeelhouders van het Chileense Hortifrut S.A. hebben een kapitaalverhoging van 160 miljoen dollar goedgekeurd. Deze zal worden gebruikt ter financiering van de groei van het bedrijf in de landen die de markten van Noord-Amerika, Europa en Azië het hele jaar rond bevoorraden.

De financiële middelen zullen het ook mogelijk maken om de handelsplatformen te versterken en om te voldoen aan de vraag naar zachtfruit, vooral door te profiteren van de grote kansen tijdens het voorjaar van het noordelijk halfrond.

Om deze doelen te bereiken, overweegt Hortifrut drie opties: organische groei, overnames en de opname van strategische partners.

"Het plan is om deze groei te bereiken door middel van investeringen in landen die geografisch gezien dicht bij de respectievelijke bestemmingsmarkten liggen. China, Marokko en Noord-Mexico springen er uit: daar zijn het bedrijf en zijn partners al werkzaam", stelde de president-directeur van Hortifrut, Victor Moller.

De overeengekomen kapitalisatie is in lijn met de strategie van Hortifrut om dichterbij de consument te staan, door middel van de uitbreiding van de teelt van zachtfruit op plaatsen die nabij de consumptiemarkten liggen en de consolidatie van een permanente levering aan klanten over de hele wereld.

De middelen maken het ook mogelijk voor Hortifrut om de teelt van exclusieve blauwe bessen-, frambozen- en bramenvariëteiten uit te breiden, in het bijzonder van de door het bedrijf zelf ontwikkelde variëteiten.

Een kleiner deel van het kapitaal zal worden gebruikt voor de gedeeltelijke financiering van de overname van de blauwe bessen activiteiten van Grupo Rocío in Peru.

Op deze manier hoopt Hortifrut zijn positie als wereldleider in de afzet van blauwe bessen en als nummer twee in zachtfruit te versterken.

 

Bron: SimFRUIT volgens CP de Hortifrut


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven