Hein Deprez: ‘Een stap achteruit zetten is geen schande'

De afnemende winst en de schuldenberg brachten groenten- en fruitmultinational Greenyard in moeilijkheden. Hein Deprez, eigenaar van Greenyard, wil samen met co-CEO Marc Zwaaneveld de problemen aanpakken. Voor het eerst sinds de aanstelling van de co-CEO geven ze een interview aan De Tijd.


Marc Zwaaneveld en Hein Deprez

Schuldengraad
Zwaaneveld is vol lof over hoe Deprez zijn bedrijf, dat begon als champignonteeltbedrijf, heeft laten uitgroeien tot multinational. Echter is hij kritisch over de overnames. “Door de groei zijn er schulden in het bedrijf gekomen. Te veel, daar moeten we eerlijk in zijn. Nu gaan we bouwen aan de volgende fase.”

Volgens Deprez is de schuldengraad zo hoog door de droogte van afgelopen zomer en de listeriabesmetting. “Al hebben we er geen klanten door verloren. Toch hebben we bepaalde dingen niet goed aangepakt en te weinig tijd genomen toen we stappen vooruit wilde zetten.”

CEO
Volgens beide heren komt de aanstelling van Marc als co-CEO niet van de banken. “Eén van onze mensen heeft Marc gecontracteerd. Als team hebben we beslist om met Marc te spreken”, vertelt Hein.

Of Deprez bereid is om de helft van de aandelen die hij controleert op te geven, antwoordt Hein dat het belang van het bedrijf voorop staat, net als de verdere realisering van de strategie.

Klik hier voor het hele artikel van De Tijd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven