Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waterkers al drie generaties lang 'de grootste concurrent van dokter en apotheker'

Met Frank en Christel Vansimpen staat de derde generatie aan het hoofd van waterkerskwekerij Sint-Lucie. Lang voor er sprake was van superfoods legde het bedrijf zich al succesvol toe op de teelt van deze frisse, veelzijdige en dus ook gezonde groente.  

Het was grootvader André Vansimpsen die waterkers ontdekte in de vijver van de baron in Voort. Hij kreeg toestemming om die te oogsten en hij bleek het erg lekker te vinden. Voor hij het wist, had hij meerdere gegadigden en hij begon samen met zijn drie stiefbroers een eerste kwekerij in Horpmaal. We schrijven 1938. De locatie van de kwekerij was niet toevallig, want waterkers vereist zuiver bronwater. Daarna nam hij een tweede kwekerij over, die later ook haar naam aan het familiebedrijf zou geven. Bij de Sint-Luciamelkerij was er namelijk een bron – de reden dat de melkerij er gevestigd was.

Jean, de zoon van André, begon ook waterkers te telen en de nv Sint-Lucie werd geboren. Het bedrijf breidde nog uit met een vijftal overnames. Omdat bronwater zo essentieel is, liggen die niet allemaal op dezelfde locatie. Een heel nieuw bedrijf opstarten is niet vanzelfsprekend, een overname kan wel. Toen Christel en Frank een tiental jaren geleden het bedrijf overnamen, gingen zij op dezelfde weg verder. “Nu hebben we zeven kwekerijen, in heel Haspengouw”, vertelt Frank.

Lees hier verder bij Boerenbond. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven