Carrefour: "20% van onze huismerkproducten zal eind 2019 traceerbaar zijn via blockchain"

Carrefour is in zes landen waaronder Frankrijk, Italië, Spanje en China, begonnen met een blockchainpilot. Klanten hebben toegang tot informatie omtrent de herkomst van producten door de QR-code op de verpakking te scannen. 

De technologie wordt momenteel gebruikt om 20 van de 300 Carrefour-huismerkproducten te traceren maar de retailer is van plan om dit de komende maanden met nog eens 40 producten uit te breiden. Dit zegt Emmanuel Delerm van Carrefour. "Toen we deze mogelijkheid in China testten, voor het traceren van pomelo's, waren de cijfers ongelooflijk. Klanten scanden één op de twee (of drie) pomelo's om de herkomst ervan te checken. In landen als België en Spanje merkten we dat klanten slechts één op de twintig pomelo's scanden."

Nestlé en Carrefour kondigden onlangs een pilot aan voor de toepassing van blockchaintechnologie voor het traceren van instant aardappelpuree die bij Carrefour in Frankrijk verkrijgbaar is. Deze pilot kwam tot stand omdat beide bedrijven aangesloten zijn bij het IBM Food Trust-platform. 

"Deze proef is het resultaat van de succesvolle samenwerking met Carrefour en betekent een grote stap voorwaarts voor ons op het gebied van blockchaintoepassingen. We gebruiken deze technologie om de traceerbaarheid van onze producten te verbeteren door betrouwbare en onpartijdige informatie te verstrekken. Hier zal de gehele waardeketen bij gebaat zijn, inclusief retailers en consumenten," aldus Vineet Khanna van Nestlé.  

Bron: retailtechinnovationhub.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven