Haven van Los Angeles wil avocado's emissievrije aan land kunnen brengen

De haven van Hueneme is samen gaan werken met projectpartners in de haven van Los Angeles en zal €2,7 mln investeren om avocado's voortaan emissievrije aan land te kunnen brengen. Het project is het resultaat van de implementatie van de Zero- and Near Zero Emission Freight Facilities (ZANZEFF) in samenwerking met de haven van Los Angeles die wordt gesubsidieerd door het landelijke Cap and Trade-initiatief.   

“Vandaag vieren we dat we een subsidie van €2,7 mln hebben ontvangen om de elektrische infrastructuur van onze haven te verbeteren met elektrische kranen en emissievrije apparatuur, waaronder tractoren, waarmee we onze economische positie kunnen versterken en bij kunnen dragen aan een beter milieu," zei Jess Herrara, directeur van het Oxnard Harbor District.  

Cap and Trade is een landelijk initiatief dat miljarden investeert om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en de economie, volksgezondheid en het milieu te verbeteren, met name in achtergestelde regio's. De haven zal de subsidie zelf met €179.000  aanvullen om het totale project te financieren. 

Bron: ajot.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven