Deens teler zet aardappelen af voor € 200 per kg

De eerste partij aardappelen die op het Deense eiland Samsø geteeld zijn, zijn verkocht voor de enorme som van € 4.800. De Salling Group, die eigenaar is van verschillende supermarktketens als Føtex, Bilka en Netto, betaalde € 4.800 voor 24 kilo van de eerste aardappelen van het jaar die van het eiland, dat bekend staat om z'n AGF en toewijding aan duurzaamheid, komen. 

De piepers waren geteeld door Brødrene Kjeldahl, een familiebedrijf dat in 2019 als eerste aardappelen op het eiland rooide. Directeur van het bedrijf Søren Peter Kjeldahl zei dat hij het een eerlijke prijs vond. "Ik vind het een echt goede prijs. Er is veel werk in gaan zitten. De aardappelen werden speciaal geïrrigeerd tijdens de eerst 10-12 dagen van april om de vorst tegen te gaan. Daardoor kosten ze wat meer."

Samsø heeft een mild klimaat en een groot aantal zonuren in vergelijking met de rest van Denemarken, wat tot goede omstandigheden voor de teelt van groenten en fruit leidt. De eerste aardappelen van vorig jaar verschenen in mei en werden verkocht voor € 133 per kg. 

Bron: thelocal.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven