Italië: weinig verse groenten en fruit bij FICO Eataly World

Ondanks dat de lente in volle gang is, zijn er weinig verse groenten en fruit voor handen bij FICO Eataly World, het grote voedselpark van Bologna dat anderhalf jaar geleden werd geopend. Het acroniem FICO staat voor Fabbrica Italiana COntadina. Helaas is het gedeelte met verse groenten en fruit bijna verdwenen want de bezoekers hebben meer interesse in het gedeelde met bewerkte producten.

FICO, 16 april 2019, 11.30 uur

Er is niks mis met FICO als een groot, kwalitatief hoogstaand voedselwarenhuis. Er is een brede selectie van bieren en wijnen, een afdeling waar kaas wordt gemaakt en diverse stands waar hoogstaande, Italiaanse gerechten worden afgezet. Toch komen verse groenten en fruit niet tot hun recht.

De ruimte waar artisjokroom wordt gemaakt

De managers van Fico moeten gemerkt hebben dat bijna niemand naar de hal komt om verse groenten en fruit te kopen, al was het maar omdat bijvoorbeeld Red Delicious appelen worden afgezet tegen €1,00 per stuk.

Bij de enige stand met verse groenten en fruit zijn ook aardbeien verkrijgbaar, net als Siciliaanse meloenen, citroenen uit Campanië, nashi-peren, lente-ui uit Tropea en tomaten.

Een bord bij de ingang meldt dat er ook een kas met een citrusboomgaard te vinden is. Echter, wie de kas betreedt, zal zien dat het als vlinderhuis wordt gebruikt en dat er alsnog moet worden betaald om het citrus te zien.

De aardbeien die worden afgezet zijn niet van premium kwaliteit en de prijs bedraagt €3,50 voor een bakje van 500 gram.

Er worden ook schoolreisjes georganiseerd naar FICO en daarnaast brengen ook veel toeristen een bezoek aan de hal.

Het deel van de hal gewijd aan innovatie, genaamd Mens en de toekomst, toont de techniek van hydroponische teelt. Dit is al succesvol in landen als Nederland en landen als Italië doen er al proeven mee.

Voor meer informatie:
https://www.eatalyworld.it/it/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven