Handelsomzet Georgië-EU in 2018 met 17,7 % gestegen

De handelsomzet tussen Georgië en de EU is in 2018 met 17,7 % gestegen in vergelijking met het jaar ervoor en heeft in 2018 een waarde van €2,96 mld bereikt, voornamelijk dankzij de Deep and Comprehensive Free Trade Area (DCFTA) overeenkomst met de EU.

De export groeide met 11,5 % en bereikte een waarde van €646,5 mln, terwijl de import met 19,5 % groeide naar €2,31 mld, zo zei de onderminister van Economie, Genadi Arveladze.

Arveladze zei ook dat Georgië vorig jaar ook meer verschillende producten naar de EU is gaan exporteren, terwijl het aantal bedrijven dat van Georgië naar de EU exporteert ook met 37 % is gestegen in vergelijking met 2014 en nu een totaal van 789 heeft bereikt. Hij voegde toe dat tussen 2014-2018 Georgische producten als kiwi's, zwarte bessen, appelen en kweeperen de EU-markt hebben betreden.

Agenda.ge meldt dat Arveladze daarnaast ook heeft gezegd dat, met steun van het Duitse ontwikkelingsbureau GIZ, een exportstrategie zal worden opgezet om het exportpotentieel van meubels en communicatietechnologieën naar de EU te onderzoeken. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven