JD.com gaat samenwerken met logistieke reus COSCO

JD.com heeft een joint venture aangekondigd tussen haar dochteronderneming Jingdong Logistics en OOCL Logistics en COSCO Marine Logistics, dochterondernemingen COSCO, ofwel China Ocean Shipping Company. 

Het in Shanghai gevestigde COSCO is een Chinees staatsbedrijf en 's werelds grootste geïntegreerde rederij. Het beschikt over een vloot van 1.274 schepen en investeringen in 56 terminals wereldwijd. Jindong Logistics heeft één van de meest uitgebreide logistieke netwerken in China opgebouwd met een dekking van 100%. 

De joint venture vormt een uitbreiding van de al bestaande samenwerking tussen Jingdong en COSCO, die teruggaat tot 2015, toen JD.com een kantoor in Hongkong opende en COSCO in de arm nam om internationale producten naar China te importeren. Cosco was verantwoordelijk voor de warehousing, inklaring en logistieke dienstverlening van Hongkong naar het Chinese vasteland. 

Volgens een artikel op kr-asia.com zal de joint venture de internationale expertise van COSCO op het gebied van logistieke dienstverlening en de technologische kennis van Jingdong benutten om een wereldwijd, logistiek netwerk op te bouwen. De diensten zullen onder meer bestaan uit internationaal lucht- en zeetransport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven