Spanje

"Goede resultaten voor Groene en Raf tomaten dit seizoen"

Grupo Agroponiente heeft een eerste balans opgemaakt voor zijn lijn van groene en Raf-tomaten van zijn gespecialiseerde tomatenbedrijf Vegacañada. Voor het tweede jaar op rij zijn er "uitstekende resultaten" behaald, volgens manager Leopoldo Sánchez. De lijn bestaat uit geribbelde tomaten, met de Raf als belangrijkste vertegenwoordiger, maar ook uit saladetomaten.

Sánchez: "Dit is het tweede jaar voor onze nieuwe lijn van groene en Raf-tomaten. Het doel was om het even goed te doen als in het eerste jaar, maar we hebben onszelf overtroffen, zowel in de kwaliteit van de service naar de teler, als wat betreft het product dat we hebben afgezet".

Volgens de manager van het bedrijf is dit succes met name te danken aan de telers, die "zich er sterk voor inspannen om een product met een topsmaak en -kwaliteit te leveren. We zullen er aan werken om deze lijn door te trekken".

"Het werk dat we doen is erg belangrijk voor de telers. We zorgen ervoor dat ze maximale winst uit hun teelt halen. We sparen geen middelen om hen ons volledige marketingapparaat ter beschikking te stellen. We zoeken naar geïnteresseerde klanten en maken de eindklant bewust van de inspanningen en moeite die onze telers en klanten zich troosten om hen dit fijnproeversproduct aan te kunnen bieden", aldus Sánchez. 

Sánchez vertelt dat de Spaanse markten van Bilbao, Madrid, Barcelona en Valencia de markten zijn die het meeste waardering hebben voor deze zeer smaakvolle tomaten. Er wordt wel wat geëxporteerd, maar "Spanje blijft de belangrijkste markt".

Tenslotte licht hij toe dat er heel veel variëteiten van geribbelde tomaten bestaan. "De Raf is het meest bekend, aangezien hij de meest opvallende smaak heeft. Zaadbedrijven werken aan andere variëteiten, die beter bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden en daardoor het hele jaar rond beschikbaar zijn. De smaak van de Raf is zeer karakteristiek en uniek en kan worden genoten van december tot mei".

Bron: retailactual.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven