China Railway Express neemt nieuwe vrachtroute naar Polen in gebruik

Vanaf het moment dat China Railway Express begonnen is met haar goederenspoorlijn naar Europa maken steeds meer internationale bedrijven gebruik van deze snelle vrachtroute. 

De kosten van het vervoer via de China Railway Express zijn vrijwel gelijk aan die van het vervoer over zee. De transittijd naar Lodz, in Polen, is met 14 dagen echter beduidend korter. Vervoer over zee neemt 28 dagen in beslag. 

Op 29 maart vertrok in Chengdu de eerste Skyworth Express van China Railway Express beladen met 41 containers televisieschermen naar Lodz. De trein zal haar bestemming in Polen na 14 dagen bereiken. De Skyworth Express zal voorlopig twee- tot viermaal per maand rijden maar mogelijk zal het aantal ritten toenemen. 

De Skyworth Express vertrekt vanuit Alataw in China en doorkruist Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland op haar weg naar Lodz. De trein legt een afstand van 9.965 km af. 

Sinds 2013 vertrokken er al 3.300 keer een goederentrein vanuit Chengdu naar Europa. Alleen al in 2018 waren dit er 1.591. 

De goederentreinen vervoerden in eerste instantie vooral elektronische producten maar worden er inmiddels veel meer producten vervoerd, waaronder voedingsproducten, bloemen, bomen en fruit. 

www.chinadaily.com.cn 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven