Nieuwe hartige snack: broccolichips

Broccolichips: een hartige snack die door 16 Schotse telers op de markt zal worden gebracht. De telers hebben €2,3 miljoen geïnvesteerd om er zeker van te zijn dat het innovatieve product in de spotlight zal komen te staan. Na de introductie eind vorig jaar vlogen al meer dan 50.000 verpakkingen de schappen van een aantal winkels uit.

De groentenchips zijn vegan, glutenvrij en bevatten nauwelijks verzadigde vetten. Ze zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. Eén verpakking levert slechts 100 calorieën. 

Met dit kostbare diversificatieproject hoopt de East of Scotland Growers (ESG), de grootste brassica-coöperatie in het Verenigd Koninkrijk, haar activiteiten efficiënter te maken, verliezen te reduceren en haar inkomsten te verhogen. 

De telers van ESG telen jaarlijks broccoli, bloemkool, spruiten, boerenkool en wortelen op 2.428 hectare van hun in totaal 14.568 hectare tellende areaal in Midden-Schotland. 

Hun verse broccoli voorziet in 15% tot 20% van de retailvraag in het Verenigd Koninkrijk en wordt van half juni tot half november geleverd aan Tesco, Marks & Spencer, Waitrose, Sainsbury en Morrisons. Buiten deze periode worden broccoliroosjes gevriesdroogd voor de diepvriesmarkt. 

Bron: pressandjournal.co.uk


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven