Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rusland is de grootste afnemer van Turks AGF

Tijdens de eerste twee maanden van 2019 exporteerde Turkije 697 duizend ton AGF naar 100 landen en daarvoor factureerden ze 326 miljoen euro. Rusland stond op de eerste plaats en dat leverde Turkije 93 miljoen euro op aan de export naar Rusland. 

Volgens gegevens van de Eastern Black Sea Exporters' Association wordt Rusland gevolgd door Irak en Roemenië. De export naar Irak kwam op 30 miljoen euro en de export naar Roemenië op 29,5 miljoen euro. In dezelfde periode exporteerde het oostelijke Zwarte Zee-gebied 52 duizend ton AGF naar 31 landen en verdiende daarmee 26 miljoen euro. Rusland stond op de eerste plaats voor export vanuit dit gebied en importeerde voor 20 miljoen euro aan AGF. Georgië volgde met 1,9 miljoen euro en Irak was derde met 880 duizend euro.

Volgens Ahmet Hamdi Gurdogan van de Fresh Fruits and Vegetables Exporters' Association zijn er wel problemen met de export naar Rusland en was deze lager dan gedacht. "Maar deze problemen zouden snel opgelost moeten zijn."

Tomatenexport steeg met 20%
Gurdogan wees op de stijgende variatie in producten en markten wat AGF-export betreft. "Tomaat was toonaangevend in de export van versproducten. We exporteerden voor 66 miljoen euro aan tomaten. De tomatenexport steeg met 20% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Mandarijnen en citroenen volgden zowel in de AGF export van het land als van het oostelijke Zwarte Zee-gebied."

Bron: Bloomberg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven