Tenzij je uit Nieuw-Zeeland komt

Feijoa, een relatief onbekend superfruit

Feijoa, of ananasguave, een kleine, groene fruitsoort, is één van de meest vitamine C rijke voedingsmiddelen die er bestaan. Het fruit heeft van buiten wel wat weg van een lime maar de binnenkant doet meer denken aan komkommer. De smaak is mild en houdt het midden tussen die van guave, ananas en kweepeer. Net zoals een kiwi kan de feijoa doormidden gesneden en uitgelepeld worden.

Hoewel feijoa (feijoa sellowiana) zijn oorsprong in Brazilië heeft, wordt het fruit ook in Nieuw-Zeeland geteeld. De fruitsoort is een belangrijke exportcategorie voor de Nieuw-Zeelandse tuinbouwsector. In 2016 werden er 54.003 kilo feijoa's geëxporteerd. In 2010 bedroeg de export nog maar 20.637 kilo. Als men verse feijoa's koopt bij Australische telers, zoals Hinterland Feijoa's, dan koopt men in in veel gevallen een product waar Nieuw-Zeeland de eigendomsrechten van heeft. 

Feijoa's worden ook in veel Zuid-Amerikaanse landen geteeld en gegeten, evenals in Rusland, Iran, Spanje en Italië. Behalve om hun  aromatische smaak staan feijoa's ook bekend om hun vele gezonde eigenschappen.

"Het fruit is zeer vezelrijk en bevat veel vitamine C," vertelt Sally Kookey van Hinterland Feijoa's. "Feijoa's bevatten daarnaast ook foliumzuur en zijn daarom een gezonde keuze voor zwangere vrouwen. Deze fruitsoort is bovendien rijk aan kalium, magnesium en andere vitaminen en mineralen."

Bron: sbs.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven