Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grote vraag naar Noorse komkommers

Hoewel de Noorse komkommers op bescheiden schaal gedurende de hele winter verkrijgbaar waren, worden ze nu volop geteeld, terwijl tegelijkertijd de vraag stijgt. Ook de teelt van biologische komkommers zal op korte termijn toenemen. Komende week wordt er een prijsstijging verwacht.

Wat de uien betreft, krijgt de import steeds meer de overhand. De import heeft echter niet de allerbeste kwaliteit en grossiers verheugen zich op de nieuwe Noorse uienoogst. Binnen enkele weken zullen de voorraden Noorse witte kool uitgeput raken. De komende week zal de telersprijs stijgen. De afzet en de kwaliteit blijven stabiel. Datzelfde geldt ook voor knolselderij.

De kwaliteit van de Noorse wortelen is nog uitstekend en ook de afzet loopt zeer goed. De komende week wordt naar verwachting de telersprijs verhoogd. De kwaliteit van de aardappelen in de bewaarloodsen is problematisch. De komende week zullen naar verwachting nieuwe aardappelen uit het buitenland in de winkels liggen. De afzet van amandelaardappelen ligt vrij laag, maar is wel stabiel. Ook hier is de kwaliteit problematisch.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven