Rederij ONE ondersteunt export uit Peru en Nieuw-Zeeland met koelcontainers

De wereldwijd opererende rederij Ocean Network Express Pte Ltd (ONE) heeft twee programma's ingezet om telers in Nieuw-Zeeland en Peru te ondersteunen met de export van vers fruit naar Azië. Hierbij wordt gebruik gemaakt van koelcontainers met een systeem voor atmosfeercontrole van het type COOLXtend CA+. Dit systeem wordt op zijn beurt aangedreven door Daikin Active CA-technologie.

Bij het eerste programma werd nauw samengewerkt met de in Nieuw-Zeeland gevestigde avocadoteler Avanza. Avanza exporteerde tijdens het seizoen van september 2018 tot januari 2019 Hass-avocado's met behulp van koelcontainters met atmosfeer-controle. De avocado's werden ingeladen bij de Nieuw-Zeelandse haven Tauranga, waarna ze werden geleverd aan Japan en Zuid-Korea. Het programma werd ingezet, nadat in december 2017 door Avanza een testfase werd gehouden met de Daikin Active CA-technologie. Deze testfase was een succes. Dankzij de lage gehaltes aan zuurstof en koolstofdioxide kwam het fruit in optimale conditie bij de bestemming aan. 

In het tweede programma heeft ONE ondersteuning verleend aan de export van verse mango's van Peru naar Zuid-Korea. Net als bij de export van avocado's vanuit Nieuw-Zeeland heeft het COOLXtend CA+-systeem ervoor gezorgd dat de mango's hun verse kwaliteit behielden tijdens de lange reis over zee. Binnen de containers werd de atmosfeer zo aangepast, dat het fruit "in slaap" werd gehouden.

Bron: hellenicshippingnews.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven