Peru verwacht 50 miljoen dozen druiven te exporteren

Aan het einde van het huidige seizoen (2018/2019) zal Peru 50 miljoen dozen met druiven (van 8,2 kilo per doos) geëxporteerd hebben, stelde de voorzitter van de Associatie van Druiventelers in Peru (Provid), Carlos Zamorano Macchiavello.

Hij benadrukte dat deze hoeveelheid een toename van 51,5% zou betekenen ten opzichte van wat er in het vorige seizoen (2017/2018) geëxporteerd werd toen de 33 miljoen dozen bereikt werden. De verwachte export ligt bovendien boven de geraamde 45 miljoen dozen en betekent een record in de verzendingen van dit fruit.

De belangrijkste markten voor de Peruaanse druif waren de Verenigde Staten, China, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, aldus Zamorano.

Hij merkte daarnaast op dat het aandeel Red Globe druiven blijft afnemen ten opzichte van de totale verzendingen, maar dat de variëteit in het huidige seizoen wel hoge inkomsten opleverde.

Volgens Zamorano is de helft van de export van dit seizoen afkomstig uit het noorden van het land en de andere helft uit het zuiden.

 

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven