Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biopilzland scoort punten met nieuw eigen merk Sonny's

"Biologische vitamine D-paddenstoelen zijn een groeiend productsegment met uitlegbehoefte"

Sinds eind 2018 bestaat er een nieuw merk voor biologische vitamine D-champignons uit Duitse teelt. Onder het label Sonny’s worden de bio-paddenstoelen in de handel aangeboden. Sinds de eerste presentatie tijdens de Biofach van dit jaar groeit de belangstelling geleidelijk aan, vertelt Mirco Kinzel van Biopilzland.

In de eerste maanden na de introductie in de biologische vakhandel heeft het product reeds een aardige merkbekendheid verworven. ”Gezien het feit dat het een heel specifiek product is, moet men de mensen ook laten zien wat de voordelen van deze vitamine D-paddenstoelen zijn. Want de meesten in Duitsland kennen dit product niet als eersteklas vitamine D leveranciers. In eerste instantie richten we ons momenteel op de biologische vakhandel, desondanks is niet uit te sluiten dat we dit bio-product op den duur ook in de gewone levensmiddelenhandel kunnen plaatsen“, aldus Mirco.


Mirco Kinzel bij de beursstand tijdens de BioFach van dit jaar, waar het merk voor het eerst gepresenteerd werd

Product met uitlegbehoefte
Dit jaar was het bedrijf voor het eerst op de BioFach in Nürnberg vertegenwoordigd om daar de nieuwe biologische vitamine D-champignons te presenteren. De belangstelling van de aanwezige vakbezoekers was opmerkelijk groot. De vakbezoekers waren in het bijzonder verrast over het gegeven dat de Sonny´s 30x meer vitamine D bevatten dan gebruikelijke champignons en daarnaast ook nog hittestabiel zijn. Daarmee zijn ze in Duitsland één van de weinige veganistische mogelijkheden om vitamine D op te nemen, legt Mirco uit. ”We hebben zelfs meerdere aanvragen van ver gekregen, onder andere uit het Nabije Oosten. Vanwege het moeilijke transport van het bederfelijke product blijft Duitsland voorlopig echter onze doelmarkt.“

BioPilzland teelt en verkoopt zowel witte als bruine champignons, waarbij de bruine variant in de biohandel nog altijd de populairste is. De vitamine D-champignons worden overwegend verkocht in eenheden van vier of zes stuks. ”We hebben vastgesteld dat de vitamine D-paddenstoelen momenteel nog relatief onbekend zijn, waardoor we aansprekende verpakking met achtergrondinformatie ontwikkeld hebben. Daardoor trekken de paddenstoelen in het schap meer aandacht van de klanten, en laten we zien wat onze paddenstoelen zo uniek maakt."


De vitamine D-champignons worden kort met UV-licht bestraald en bouwen daarmee snel het belangrijke vitamine op.

Vitamine D-champignons als winterproduct
Voorlopig worden de champignons nog verpakt in papieren schaaltjes met plastic folie er overheen aan de POS aangeboden. In het kader van de maatschappelijke discussie staat ook hier het gebruik van minder kunststof gepland, waarbij er door het gebruik van de papieren schaaltjes reeds meer dan 80% aan plastic bespaard wordt vergeleken bij het gebruik van plastic schaaltjes. Qua uiterlijk zijn de vitamine D-champignons echter moeilijk van de gebruikelijke champignons te onderscheiden. Mirco: ”Als beide soorten los aan de POS aangeboden worden, zien ze er ongeveer hetzelfde uit. Dat maakt het aan de kassa moeilijk om het juiste artikel af te rekenen."

Hoewel de vitamine D-champignons het hele jaar door worden aangeboden, gaat het voornamelijk om een winterproduct, vertelt Mirco. ”Vaak valt het ons lichaam zwaar om voldoende vitamine D via de zon op te nemen. Bijvoorbeeld in de wintermaanden, op oudere leeftijd of door het dagelijkse kantoorleven. Daarvoor zijn onze Sonny´s precies goed. Gezond, natuurlijk en natuurlijk lekker. ”In de zomer zijn er, in tegenstelling tot in de winter, mindermensen die een tekort hebben aan vitamine D. Met onze vitamine D-champignons is iedereen in staat om het tekort aan vitamine D op een smaakvolle wijze aan te vullen.  Dit gezondheidsvoordeel weerspiegelt zich slechts bepekt in de prijs. ”Natuurlijk zijn onze champignons iets duurder dan gewone champignons. Daarvoor in de plaats krijgt men echter ook een duidelijke meerwaarde. Ter vergelijking: om de gemiddelde dagelijkse behoefte van de mens aan vitamine D te vervullen heeft men circa 2 kg normale champignons nodig tegenover slechts 100 gram c.q. 2-3 biologische vitamine D-paddenstoelen. Een beter verkoopargument is er niet."

Paddenstoelen in biokwaliteit
Biopilzland wijdt zich al sinds vele jaren aan de teelt en verkoop van biologisch geteelde paddenstoelen. Hoewel het bedrijf zich voornamelijk aan de teelt en verkoop van champignons wijdt, worden er bijvoorbeeld ook biologische paddenstoelen (onder andere shiitakes en kruisdisteloesterzwammen) van bevriende telers afgenomen en verkocht.

Voor meer informatie:
Pilzland Vertriebs GmbH
Paul-Wesjohann-Str. 43
49429 Visbek-Rechterfeld
Telefon: +49 4445 970 - 102
Telefax: +49 4445 970 - 119
E-mail: info@biopilzland.de 
www.biopilzland.de 

Publicatiedatum: