Turkse mandarijnexport kwam op 90 miljoen euro in januari

Turkije exporteert € 175 mln AGF

Nejdat Sin van de Mediterranean Fresh Fruits and Vegetables Exporters' Association (AKIB) beweerde dat de opbrengst van de Turkse AGF-export op een totaal van 175 miljoen euro kwam en dat de opbrengst van citrusexport op een totaal van 90 miljoen euro lag. Hij voegde eraan toe dat exportbedrijven veel moeite deden om hun producten te verhandelen ook al werd de oogst de afgelopen twee maanden door hevige regen getroffen. 

In januari 2019 exporteerde AKIB 73% van de totale citrusexport en 60% van het AGF totaal in Turkije. Mandarijn was het top exportproduct in januari, gevolgd door citroen en tomaat. Turkije verdiende 38 miljoen euro aan mandarijnenexport gedurende de eerste maand van het jaar. Rusland was de voornaamste importeur met 27%, gevolgd door Irak, Oekraïne en Duitsland. 

Ondanks het slechte weer, conflicten aan de grens en de Suzuki fruitvlieg waren de aantallen hoger dan verwacht. Volgens Sin vormt citrus een groot deel van de waarde van de AGF-sector op zowel economisch als sociaal gebied. Hij benadrukte dat mandarijnen, citroenen en sinaasappelen in de top 5 van de AGF-export in januari stond. Deze producten vormden 61% van de totale AGF-export en 52% van de totale opbrengst.  

"Het lukte ons citrus aan Russische huishoudens te verkopen. Dankzij onze communicatiestrategie werden onze producten bekend onder de naam Turks Citrus. Rusland werd een onmisbare markt voor Turkije."

Bron: Hurriyet


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven