Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe doelgroepen bereiken door uitbreiding van de competentie op het gebied van speciaal assortiment

Transgourmet neemt Gastro Profi over

Transgourmet, Oostenrijks grootste horecagroothandel, breidt haar competentie en aanbod verder uit: Transgourmet Oostenrijk neemt namelijk, onder voorbehoud dat de mededingingsautoriteit dit toestaat, levensmiddelgroothandelaar Gastro Profi uit Alkoven/Oberösterreich helemaal over. Gastro Profi blijft een zelfstandig bedrijf, maar profiteert van de kennis en synergieën van de nieuwe eigenaar.

Gastro Profi is gespecialiseerd in Italiaanse gastronomie, biedt 800 producten met een duidelijke focus op het etno-assortiment aan, telt 80 medewerkers en haalde afgelopen jaar een omzet van 35 miljoen euro. Het uiterst succesvolle Gastro Profi team wordt helemaal overgenomen en ook directeur Johannes Starrermayr zal aanblijven. Over de koopprijs werd stilzwijgen overeengekomen.
 
Win-winsituatie voor iedereen
„Door de overname van Gastro Profi bereiken we met de sterk groeiende etno-pizzeria's en kebabrestaurants een nieuwe doelgroep voor Transgourmet Oostenrijk. Gastro Profi bedient deze gastronomen dankzij haar specialisering met een perfect afgestemd assortiment en een perfect afgestemde dienstverlening", aldus Manfred Hayböck, directeur van Transgourmet Österreich, over de overname. Hij vervolgt: „We kopen met Gastro Profi een kerngezond, groeiend bedrijf." Johannes Starrermayr is blij „met de overname en de daarmee verbonden mogelijkheden voor Gastro Profi." Gastro Profi blijft een zelfstandig bedrijf en zal ook in de toekomst haar klanten met een eigen buitendienst en voertuigpark bedienen. „Voor onze klanten verandert er buiten de eigenaar niks. Ze profiteren van het nieuwe, grote dak en de daarmee verbonden zekerheid."

De huidige eigenaar – de 'Hochreiter-Gruppe' uit Bad Leonfelden (Oberösterreich) ziet in de overname door Transgourmet een kans voor beide partners en wil zich als producent van hoogwaardige levensmiddelen in de toekomst nog intensiever concentreren op haar kernactiviteiten als producerend bedrijf. Met de verkoop aan Transgourmet moet bovendien de samenwerking verder worden uitgebreid en de relatie met de gastronomie moet verder versterkt worden als producent van hoogwaardige vlees- en convenience-producten.

Verdere informatie:
Transgourmet Österreich GmbH
Tel. +43 7229/605 1518
info@transgourmet.at 
www.transgourmet.at  

Publicatiedatum: