Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Franz Wirtz: van AGF logistiek tot een moderne transportservice

"De markt is geconcentreerd en daarom hebben we ons gespecialiseerd"

Sinds Wilfried Wirtz's bij Franz Wirtz in Bornheim aan de slag ging, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een moderne transportleverancier. Ze leveren op maat oplossingen voor logistiek binnen Europa: van gevoelige voeding tot elektronica van hoge kwaliteit en van consumentengoederen tot farmaceutische producten. Maar 50% van de opbrengsten komt van het verladen van AGF en daarom is het bedrijf toonaangevende op dit gebied. 

Met Wilfried Wirtz aan het roer transformeerde het bedrijf in een moderne dienstverlener

Kwaliteitseisen en flexibiliteit
Het bedrijf heeft meer dan 100 werknemers, een hightech opslagterrein met een oppervlakte van 1.000 m2 en geïntegreerde koelopslag en een modern wagenpark. Vooral voor de AGF-sector bedient het bedrijf verschillende klanten, zoals coöperaties, onafhankelijke telers, ex- en importeurs, groothandelaren enz. "Naast de precies-op-tijd procedure handelen we ook de processen zoals labeling af. Alles vindt plaats in Bornheim."

Er is gewoonlijk een piek tussen april en eind oktober, wanneer lokale producten als zachtfruit op de markt komen. Ongeacht het seizoen heeft het bedrijf problemen met een tekort aan bekwaam personeel. Wirtz: "We hebben mensen nodig die het bedrijf, het proces, de kwaliteitseisen snappen en die flexibel zijn. Die zijn steeds moeilijker te vinden. Daarom nemen we mensen uit heel Europa aan."

Moeilijke infrastructuur
Er zijn ook problemen op het gebied van infrastructuur. De drukte op de wegen is een waar obstakel. Deze problemen zijn overal te zien. "We proberen 's nachts te rijden als het kan, zodat we voor 7 uur Keulen voorbij zijn, voordat de spits begint. Maar een echte oplossing is er niet, het wordt steeds moeilijker."

Veelbelovende toekomst
Ondanks deze moeilijkheden kunnen door de koelsystemen gevoelige producten gemakkelijk van A naar B verladen worden zonder dat er schade aan of verlies van producten optreedt. "We kunnen deze koelsystemen aanpassen aan de te verladen producten. Een ander hulpmiddel zijn de GPS systemen." De ervaren manager ziet een veelbelovende toekomst voor zijn bedrijf, zeker ook gezien de samenwerking met partners. "De markt concentreert zich steeds meer en daarom zijn er nieuwe afzetmarkten. De bestaande marktleiders specialiseren zich en omdat wij gespecialiseerd zijn in transport, zijn wij voorbereid op de toekomst."

Voor meer informatie:
Franz Wirtz GmbH
Johann-Philipp-Reis-Str. 22 
53332 Bornheim
Telefon: 02222-9100 0
Telefax: 02222-9100 40
E-Mail: info@spedition-wirtz.de  
Internet: www.spedition-wirtz.de 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven