Driscoll, Dole, Walmart en Haven Rotterdam stappen in blockchain voor verbeterde afzet, voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid

Nu de Food Safety and Modernization Act (FSMA) is aangenomen gelden er definitieve regels voor het veilig vervoer van voedingsmiddelen voor mens en dier. In combinatie met de Preventive Control- regelgeving van de FSMA, die voedselveiligheidseisen voor de hele toeleveringsketen omvat, staat de logistieke sector voor grote uitdagingen ten aanzien van de documentatie. 

Voedseltransport wordt steeds complexer en verladers, distributeurs en ontvangers liggen onder een vergrootglas als het aankomt op de voedselveiligheid. Preventieve voedselveiligheidscontroles en transportvoorschriften plaatsen de logistieke sector in een alles behalve benijdenswaardige positie. Geen bedrijf kan onder de schuld uitkomen uitkomen vanwege de gedeelde aansprakelijkheid die vastgelegd is in de regelgeving van de Food and Drug Administration (FDA). 

Door te netwerken en elkaar toegang tot gegevens over de financiën, voedselveiligheid, transport en traceerbaarheid te verschaffen kunnen spelers binnen de toeleveringsketen de status van het logistieke proces realtime monitoren. Bij de samenwerking tussen leveranciers en klanten is toegang tot voedselveiligheidsgegevens steeds vaker een vereiste en een toenemend aantal bedrijven schakelt over op blockchain gedistribueerde grootboeksystemen die het verzamelen van gegevens uit de hele keten mogelijk maken. Door gegevens over de financiën, traceerbaarheid en voedselveiligheid in één blockchain-systeem samen te brengen, kunnen bedrijven de herkomst van voedingsmiddelen snel traceren. De voordelen die dit biedt voor het beschermen van consumenten en bedrijven zijn enorm. 

Grote spelers werken er al mee, zoals IBM, Walmart, de haven van Rotterdam, Kroger, Unilever, Nestlé, Dole, McCormick, McLane, Driscoll, Tyson Foods, Golden State Foods en de regering van Haïti. 

Bron: foodsafetymagazine.com

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven