Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asaja Murcia

"Er moet een einde komen aan de blokkades van de gele hesjes tegen de Spaanse groenten- en fruitsector"

De agrarische beroepsorganisatie ASAJA Murcia is zeer verontwaardigd over de nieuwe blokkades waarmee Spaanse vrachtwagens in Frankrijk geconfronteerd worden door de zogenaamde "gele hesjes". Ook is de organisatie ontstemd over de totale passiviteit van de Spaanse en Europese autoriteiten.

"We kunnen niet akkoord gaan met deze situatie. Het kwalijke is dat de EU-autoriteiten Frankrijk geen sancties opleggen voor het niet waarborgen van het vrije verkeer van goederen. Vanwege deze blokkades kunnen onze bedrijven en coöperaties niet voldoen aan de leveringstermijnen voor citrus, groenten en andere producten", stelde de secretaris-generaal van ASAJA Murcia, Alfonso Gálvez Caravaca.  

"In dit soort seizoenen, waarin de prijzen rampzalig zijn, vragen velen van ons zich af hoe de toekomst van de Europese Unie als een gemeenschappelijke markt eruit ziet. De politici kunnen deze vraag al beantwoorden", aldus Caravaca.

Volgens de secretaris-generaal moet er een einde komen aan "deze wandaad tegen de Spaanse groenten- en fruitsector. Het gaat om een barbaarse situatie die onze telers en bedrijven ernstige schade berokkent. Politici moeten aan het werk gaan en voor eens en voor altijd onze belangen gaan verdedigen".

Bron: Asaja Murcia


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven