Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Harmonisering van merken en logo's

Franse groenten- en fruitsector sluit zich aan bij systeem voor milieucertificering

De Franse groenten- en fruitsector is begonnen met de toepassing van het HVE (Hoge Milieuwaarde) milieucertificeringssysteem voor landbouwbedrijven. Dit systeem werd in 2011 ontworpen door het Franse ministerie van Landbouw, als een manier om de merken en logo's van verschillende ondernemers te harmoniseren.

Een voorbeeld is de AOP Fraises de France (De Associatie van Organisaties van Aardbeientelers in Frankrijk), die zich in januari heeft aangesloten bij dit nieuwe systeem. Het milieucertificeringssysteem is ontworpen voor de gehele landbouwsector, maar tot nu toe werd het vooral toegepast in de wijnsector. De AOP Fraises de France wil hiermee "inspelen op de maatschappelijke vraag" en "proberen een gemeenschappelijke strategie toe te passen om om te gaan met de vermindering van de middelen ter bescherming van de gezondheid van het product", aldus de voorzitter van de Associatie, Xavier Mas. In de loop van 2019 hoopt de Associatie zich aan te passen aan de vereisten voor deze certificering.

Vanuit meerdere takken van de groenten- en fruitsector is er interesse voor deze milieucertificering. Volgens informatie van FEPEX zijn de Nationale Associatie voor Appelen en Peren (ANPP), de Nationale Associatie van Perzik en Nectarine, de Nationale Associatie van Tomaat en Komkommer en de Associatie van Tuinbouwers in Nantes in feite medeoprichters van de Nationale Associatie voor de ontwikkeling van de HVE.

In het HVE certificeringssysteem staat de regulering van vier factoren centraal: de fytosanitaire strategie, het behoud van de biodiversiteit, het beheer van meststoffen en het kwantitatieve waterbeheer. Het systeem kent drie niveaus om de aanpassing van de teelt aan het systeem weer te geven. Als niveau 3 behaald is, mag het product van het HVE-logo voorzien worden. Volgens gegevens van januari dit jaar zijn er in Frankrijk 1.518 landbouwbedrijven die beschikken over de HVE-certificering. In 2018 waren dit er nog 841, volgens het Franse ministerie van Landbouw en Voeding.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven