Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zuid-Israël: dieven en vandalen verwoesten boomgaarden en velden

Terwijl duizenden fatsoenlijke mensen de Negev woestijn bezoeken om haar bloemen in bloei te zien, zeggen lokale telers dat er ook mensen zijn die de omgeving rondgaan en hun gewassen stelen, met voertuigen door de velden heen rijden en de oogst verwoesten of in kassen ingebroken hebben.

Bezoekers van het jaarlijkse bloemenfestival in Zuid-Israël hebben sinaasappelen, mandarijnen en citroenen geroofd uit particuliere boomgaarden in de regio, groenten in het veld vertrapt en bergen afval achtergelaten. Volgens de lokale autoriteiten hebben meer dan 60.000 mensen het gebied bezocht aan het begin van het ‘Darom Adom’ festival (lett.: het Rode Zuiden), wat het begin markeert van de jaarlijkse bloei van rode anemonen in de noordelijke Negev.

Evenals het stelen van landbouwproducten hebben telers in het zuiden gemeld dat bezoekers massale picknicks hebben gehouden in de velden van Kibbutz Be'eri, waarbij sommigen met hun voertuigen dwars over de gewassen heenreden. Ondertussen hebben bezoekers aan het Shokeda bos een enorme hoeveelheid afval achtergelaten.

Een teler van de Moshav Shuva en lid van de Sdot Negev Regional Council: "Het boeit me niet wanneer mensen het zuiden bezoeken om van de bloei te genieten, maar wat er dit weekend gebeurd is, is onvoorstelbaar. Ik kan me niet herinneren dat ik van mijn boomgaarden een gratis markt heb gemaakt. Bezoekers hebben mijn boomgaarden leeggeplukt en ondertussen hun picknicks gehouden. Hun rotzooi hebben ze achtergelaten, dusdanig dat ik mijn ogen niet kon geloven toen ik vanmorgen naar het werk kwam. Na de netten rond de kassen te hebben kapot getrokken, zijn ze naar binnen gegaan en hebben ze mijn groenten gestolen,” aldus de teler.

Bron: ynetnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven