Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Singapore: onderzoekers creëren verpakkingsmateriaal van doerians

Onderzoekers van de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore hebben een manier gevonden om de dopschalen van doerians te gebruiken voor een biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

De meeste soorten fruit bevatten aanzienlijke gehaltes pectine. Dat is een natuurlijk onderdeel van het menselijk dieet. Terwijl pectine gebruikt kan worden als bindmiddel en bijvoorbeeld jam haar textuur kan geven, of in sommige gevallen ook wel als een medisch hechtmiddel wordt gebruikt, heeft professor William Chen, directeur van het levensmiddelentechnologie en wetenschapsprogramma van de NTU, een methode ontdekt om pectine te onttrekken uit de doppen van de doerian en ze om te zetten in biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

Daarvoor zijn de dopschalen afgesneden en vermalen tot een cellulosepoeder. Hiervan wordt een film gedraaid van biologisch afbreekbaar materiaal, wat glimt en een wolkachtig kleurenpatroon heeft. Het kan binnen een maand afgebroken worden, wanneer het in de bodem wordt gestopt. De kleur kan eventueel aangepast worden door gekleurde cellulose deeltjes aan de poedervorm toe te voegen.
Volgens lifestyle.inquirer.net zijn professor Chen en zijn team in gesprek met diverse levensmiddelen- en drankenbedrijven om aan een commerciële introductie van het materiaal te werken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven