Goede prestaties op Europese markt

Bananenexport Ecuador 2018 overtreft verwachtingen

De afzet van bananen uit Ecuador overtrof in 2018 de verwachtingen. De vereniging van exporteurs AEBE exporteerde 344,8 miljoen dozen van 18,15 kg. Dit is stijging van 21 miljoen dozen en 6 procent ten opzichte van 2017.

Aan het begin van het jaar werd een export van 330 miljoen dozen verwacht op basis van de transporttarieven van de afgelopen drie jaar. De export bracht een totaal van ongeveer 2,793 miljard dollar op de handelsbalans in 2018. Dit resultaat was met name te danken aan de resultaten van de verkopen in de EU.

De volgende markten kenden echter een omzetdaling: Rusland (-1,09%); Zuid Amerika, (-7,63%); EFTA (-15,68%) en Oceanië (-6,73%). De daling in Rusland werd veroorzaakt door de economische problemen daar, waardoor de roebel daalde ten opzichte van de dollar. De handel in Zuid-Amerika werd veroorzaakt door de economische malaise in Argentinië, waardoor de export daarheen aanzienlijk daalde.

De markt in Azië groeide sterk in 2018. Dat was met name vanwege een stijging van de vraag in China van 60%, waarmee de exportdaling naar Japan meer dan goedgemaakt werd.

Bron: lahora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven