Colombia: Westfalia opent groot avocado pakstation

De bedrijven Westfalia Group (Zuid-Afrika) en Agricom (Chili) hebben een modern verpakkingsstation voor Hass-avocado geopend in de gemeente Sonson (Antioquia, Colombia). Het gaat om een van de meest moderne met de grootste productiecapaciteit van het land.

Pedro Aguilar-Niño, algemeen directeur van Westfalia Fruit Colombia: "Deze opening weerspiegelt de toename van het vertrouwen van investeerders in Colombia. Hiermee wordt echt ingezet op de ontwikkeling van de regio. Sonson vormt vandaag de dag een waar teelt- en exportcentrum voor Hass-avocado. Voor Westfalia is het werk dat samen met de gemeenschap verricht is een fundamentele factor geweest voor de toename van de huidige investering".

De machinerie is afkomstig van het Nieuw-Zeelandse Compac, dat onderdeel uitmaakt van Tomra Food, een bedrijf dat state-of-the-art technologie biedt voor fruitsortering. De installaties kunnen meer dan 20 ton per uur verwerken en naar verwachting zal in 2019 een capaciteit van 3 tot 4 miljoen kilo bereikt worden, die in eerste instantie voor de Europese markt bestemd zal zijn. In combinatie met het verpakkingsstation in Guarne, Antioquia, zou het bedrijf in totaal zo'n 9 miljoen kilo kunnen exporteren.

De minister van Landbouw, Andrés Valencia, zei dat kleine telers voor de aanvoer zorgen en zo vers fruit naar de Europese markt wordt geëxporteerd. "Dit is een bedrijf dat geloofde in Colombia en ons een Hass-avocado-exporteur van wereldklasse maakt. Het verpakkingsstation zal ongetwijfeld een belangrijke bron van werkgelegenheid zijn en zal bijdragen aan de diversificering van de landbouwexport", aldus Valencia.

Colombia teelt iets meer dan 400.000 ton avocado van verschillende variëteiten. Hiermee staat het land in de top 5 van avocado-telende landen wereldwijd. Het land exporteert alleen Hass-avocado en de verwachting is dat in minder dan twee jaar tijd de waarde van de export van dit product ongeveer 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) zal bedragen.

 

Bron: portafolio.co


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven