Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ecuador: voorstel voor verlaging belasting bananentelers

De voorzitter van de Associatie van Bananenexporteurs in Ecuador (AEBE) heeft voorgesteld om de belasting op bananen te verlagen. Volgens hem heeft deze belasting namelijk een negatieve invloed op het concurrentievermogen van het Ecuadoriaanse fruit. Ledesma deed dit voorstel tijdens een bijeenkomst van de Bananenadviesraad. De bijeenkomst werd bijgewoond door de minister van Landbouw en Veeteelt, Xavier Lazo, en de minister van Productie, Buitenlandse Handel en Investeringen, Pablo Campana.

Volgens gegevens van overheidsinstantie SRI over de verschillende landbouwsectoren heeft de bananensector de grootste fiscale participatie met 3,1%.

Ledesma sprak ook over de noodzaak van een uitbreiding van het areaal en het gebruik van elektriciteit in plaats van diesel in de verschillende processen van de sector. Hij zei dat de banaan een uniek product is, een aandrijver van de economie, aangezien dit fruit wekelijks waarde genereert voor verschillende productieve sectoren, zoals die van plastic en karton.

De minister van Landbouw ging in op andere kwesties, zoals de controle en preventie van Fusarium, Tropical race 4 (een dodelijke ziekte voor bananen); het werken aan een wet om de sector te stimuleren, het introduceren van nieuwe gespecialiseerde kredietproducten via BanEcuador en de Nationale Financiële Corporatie en het monitoren van de bananenexport naar Brazilië.

Minister Campana was het ermee eens dat het nodig was om de export toe te laten nemen, evenals investeringen aan te trekken.

"Afgelopen jaar groeide de export met 5,5 procent. Dat betekende 600 miljoen dollar (528 miljoen euro) voor het land. Daarnaast bereikten we 1.150 miljoen dollar (1.012 miljoen euro) aan investeringen", aldus Campana.

Op een areaal van 178.000 hectare teelde Ecuador in 2017 in totaal 6.282.105 ton bananen. Volgens gegevens van het Ministerie van Productiviteit en Buitenlandse handel exporteerde het land tot oktober vorig jaar 5.410 ton, ter waarde van 2.554 miljoen dollar (2.248 miljoen euro).

Bron:  eluniverso.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven