Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nederland trekt €900.000 uit om aardappelsector in Bangladesh te steunen

De Nederlandse regering en Nederlandse bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor het uitvoeren van een 'potato impact cluster'-project in Bangladesh. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een consortium van Nederlandse bedrijven hebben de handen ineen geslagen om hun kennis en ervaring te delen met aardappeltelers in Bangladesh. 

Het project werd gepresenteerd tijdens een seminar dat georganiseerd werd door de ambassade van Bangladesh. Het centrale thema van de bijeenkomst was 'kennis en innovatie'. De Universiteit van Wageningen heeft een kennisrevolutie in de Nederlandse tuinbouwsector teweeg gebracht waardoor Nederlandse telers vandaag de dag tot de meest deskundige ter wereld behoren. 

Ambassadeur Belal sprak de hoop uit dat Nederlandse tuinbouwbedrijven en het ministerie hun samenwerking met de Bengalese sector voort zullen zetten voor het implementeren van technologieën voor de teelt en verwerking van AGF om de voedselzekerheid in het land te verbeteren en de armoede verder terug te dringen. 

Bron: unb.com.bd


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven